Blog

Meglepetés

Amióta az új lakásban lakunk (lassan 7 hónapja), mindig is szerettük volna, ha az unokanővéremék, A-ék eljönnének hozzánk látogatóba. Sokszor hívtuk már őket, de egyszer sem értek rá eljönni.

Aztán egy alkalommal kiderült, hogy Anyához viszont elmentek vendégségbe. Már épp kezdtem megharagudni, hogy akkor vajon hozzánk miért nem jönnek, amikor mondta Anya, hogy egy nagy meglepetéssel készülnek, és csak akkor fognak eljönni, ha elkészül a meglepi.

E hír hallatán megnyugodtam, hogy nem orroltak meg ránk, és türelmesen vártam, mikor jelentkeznek, hogy most már jönnének. November vége táján meg is tört a jég, kaptam egy emailt A-tól, hogy december 3-án jönnének, ha nekünk is megfelel. Természetesen - írtam vissza -, szeretettel várunk Titeket.

Nagy izgalommal vártam december 3-a este 7 órát - jobban, mint gyerekkoromban a Mikulást :-) A munkában is borzalmas napom volt, reggel orvosnál kezdtem, és este is sietnem kellett haza, hogy itthon legyek, mire A-ék megérkeznek. Egyszóval a nap legjobb részének ígérkezett a látogatásuk.

Végül eljött a várva várt pillanat, megszólalt a csengő, és A. férjének, P-nek a hangja szólalt meg benne: "Vendégek érkeztek!"

És végre kiderült a nagy titok, ami miatt az elmúlt kb. 2 hónapban hatalmas lyuk keletkezett az oldalamon a kíváncsiságtól: P. egy festményt készített nekünk! Nem is akármilyet. Stílusában az impresszionizmushoz hasonlítanám, de mégis egészen egyedi alkotás. Egy fiatal párt ábrázol (P. szerint bennünket), akik egy esernyő alatt összebújva sétálnak a zuhogó esőben az utcai lámpák fényében.

Teljesen meg voltunk hatódva a meglepetéstől. Amióta az eszemet tudom, ismerem P-t, de soha sem hallottam, hogy tud és szokott festeni. Azt mondja, ez új hobbi nála. Mindenesetre nagyon jól teszi, hogy fest, remélem, hogy még sok szép képpel fogja megörvendeztetni a családját és a barátait!

MÉG EGYSZER, KÖSZÖNJÜK!!!!!

 


Read More

Search